M-Classic

搜索
查看: 4949|回復: 26

11-13 Nov 本店三天驚喜之旅

Goro's

九月份見有平機票,買咗先算,到上星期一安排好工作就確定可以一人成行,急急訂咗兩晚新宿洒店。11號零晨兩點鐘機出發,七點幾鐘迷下迷下坐Narita Express到東京站再轉山手線到原宿已經十點半,帶住一件手提行李連放Locker時間都唔太夠。Mclassic各大師兄在香港已經在Whatsapp為我緊張,果道力未講得上千軍萬馬,但有問必答有如十八銅人在我背後頂住。

行到見到禪爺當然第一時間去吸一吸運氣等自己醒醒。其實果一刻已經迷下迷下唔記得過程係點,只係感覺到10c左右好很凍又有微雨(未有時間開行李著衫,短Tee+MA1),禪爺單頭抽完有手帶,到我一抽出個51,正!點呆點迷都有得上,點好名就返咗酒店放好行李著返heat tech再食個飯,三點再去報到。

小休前禪爺上完買花章麥樂雞冧住發功教我Goro's知識,在香港的師兄不停為我打氣並為我製定出一系列可能性及應變措施。我要小休後第二輪先到,預咗咁後都未必有太多好野,不過最怕上到去又有D咩新招又考英文之類。到差不多七點迷住記咗好多英文Goro's學名之後感覺好似十幾年前會考Oral咁上咗去。我果輪我最後,Tara剪手帶。我前一個日本老手同Ken講咗成五分鐘但乜都冇買就走咗,見仲有花章麥樂雞!我:"May I have the Flower Metal please?" ; Ken:"OK" 當堂成個人自信心返哂嚟,再要咗個中財仲可以換埋Conchro,再問平打戒但冇Size,見二女同Ken仲笑笑口我繼續試下問M Boxing,Sold Out,但我問可唔可以上身試試,試完Confirm第日有機會一定要買。第一日飽飽了,合共¥78300。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
回復

Goro's

第二日都有心理準備星期六人多機會微D,但照舊排禪爺後一個,見佢抽又行去加手帶我真係Feel到佢果種必入嘅力量。到我一抽,13,又吸到好運!兩點左右上去,我係我組第一個,壓力大好多,二女同Ken望到實一實,無得慢慢睇,XL毛只有點金左右、上銀左右、右向上金TQ(唔太肯定會唔會係金繩TQ,因為有消息話有,我又無睇價錢所以唔Confirm,印像中係上金TQ),但肯定冇花章麥樂雞。我問可唔可以要Left Side XLarge Silver Top feather,Ken又OK,我即除我條Goros比佢加裝。跟住我攞我新買嗰個中財同二女講我放哂D野之後脹哂,問可唔可以買個咭片套,我指住個薄的,佢攞比我睇之後可能我個樣好疑惑,佢又推介返個有多一內格的Will fit your need,咁一定要啦二女咁考慮我感受。見氣氛唔錯又問問Ken San今日有冇M Boxing,No,咁又問問中鹿或細鹿,二女問我要咩色之後入房Check,我係要赤/焦茶都得,佢比咗個焦茶中鹿我試上身,呢D野一係唔試,試完會唔要咩?忍住D口水照鏡轉個圈之後自己話Very Nice讚下自己襯等佢呆咗先,再問可唔可以加Conchro,佢真係呆一呆再望望Ken先話You use it first, next time。我只能Sure! 再問紅珠,又指指自己個新花章牌,KEN又比。要下要下唔知幾錢,我又帶得唔多,開始有驚唔夠錢,本來仲想再問戒指同皮帶(我係有勇氣表白,但冇錢付責任啫)所以再停手等佢計計先,¥20X,X00,我得¥170,000,二女比我去ATM。唔記得講其實由於上一輪上咗好奈,我急急又唔敢行開,提錢又要再上落多一次,又緊張又飲水,又冬天又盛咁,總之忍住!返上佢地招呼緊兩個日本叔叔,我再睇下細袋仔,一到我就即問要多個S焦茶袋仔,都Ok!問到自己都有D心虛、腎又虛。問到自己都有D心虛、腎又虛。虛住聽二女介紹番中鹿入面個細袋唔可以當袋單用,佢上身做埋個錯誤示範比我睇。最後比錢共¥212,600。45度菊哂弓Bye哂咁多位之後衝去標屎上面洗手間。三點前已經完成到呢個量,又可以去行街,都唔知仲有咩可以要求。。。

本帖子中包含更多資源

x

哇!呢一日買到好多,恭喜晒! Well done!!  發表於 2016-11-18 18:13
回復

Goro's

第三日,星期日,天氣唔錯,有第六感今日唔中可以行街街,不過一定準時到,因為唔排除個天要比個1我。雙行龍,我拖埋行李,當然會合禪爺繼續火花。馬後炮都好,就算抽250都會好開心咁離開,因為真係琴日飽過龍,同埋我想去買眼鏡

本帖子中包含更多資源

x
回復

Goro's

禪34,我175。你話有咩人可以連上五日?冇!只有神...表參道抽神「禪」。之後我就先行告退了。
非常感激呢度各位師兄無私的分享,令小弟行少好多冤枉路。
本旅程成功入場率66.6%,破自己紀錄!
回復

高級會員

看師兄所願,都算達成目標,恭喜有運。
回復

Goro's

飽叿田啦!
正呀
甘多入手!
回復

高級會員

最近大家都有好消息,恭喜
回復

高級會員

真心替師兄開心,恭喜買到心頭好!
回復

新手上路

恭喜晒ching入手咁多正野,真係好毒!
回復

新手上路

恭喜師兄 入左咁多筍野!
回復

新手上路

真令人羨慕,好登你開心
回復

Goro's

中鹿幾錢? 想入

125000+稅  發表於 2016-11-16 22:26
回復

新手上路

太開心啦,,喱啲故仔好好睇!
回復

中級會員

登ching高興
回復

高級會員

收獲好豐富, 恭喜ching 個中鹿有上身圖睇下嗎
回復

中級會員

見到Ching D收穫都戥你開心~
回復

註冊會員

我都好想去排呢!
回復

新手上路

Ching收獲豐富,運氣爆炸,更加令小弟衝動飛去排
回復

新手上路

ching a06jpg果張相,影到我同我老婆,我係著黑衛衣企係度,我老婆就係著6色MA-1坐係度,我地果日係49,ching你係51??
回復

Goro's

chun1226 發表於 2016-11-18 18:37
ching a06jpg果張相,影到我同我老婆,我係著黑衛衣企係度,我老婆就係著6色MA-1坐係度,我地果日係49,ching你 ...

哈哈,係呀師兄你抽1果日就係問我果兩個空位坐唔坐得,我話應該OK
回復