請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

M-Classic

搜索
查看: 2460|回復: 3

與Goro's的緣份

新手上路

十幾年前經過中環(唔記得係嘉咸街/鴨巴甸街)買第一條銀羽毛,但唔係Goro's 而係TK,其實買TK前幾年已經知道有Goro's呢個銀制飾品,但當年互聯網未普及同資訊太少,所以無深究Goro's手工同背後意義,而TK羽毛於一次war game中遺失,之後一直工作亦都將Goro's忘記。

近幾年結婚後多次遊走日本各地,因老婆於航空公司做,所以有超平機票到日本,但都無專程去本店。 記得前年冬天黃昏經過本店同老婆講,呢幢橙色樓就係Goro's本店,每日都有好多人排隊買銀羽毛同銀飾品,有人可能排隊上去講幾句就走,但今日竟然無人排隊,老婆就話上去睇睇,點知上去一推開木門就俾一個女人怒視再交义雙手示意不可進入,然後我地同佢講第一次上本店,見無人排隊所以上黎,佢話排隊既人會坐欄桿等,之後笑笑口話下次記得排隊抽籤等上本店。

今年3月開始計劃旅行地點,老婆話我成日睇Goro's,不如就去東京排隊上本店啦,但係每年12月旅行都係慶祝老婆生日,今次佢話一齊排我都唔好意思。

當初加入論壇知道由以往晨早排隊改為排隊再抽籤,亦知道各師兄辛酸歷程,上本店機會難再加上冬天氣溫,11月仲初雪令我感到難上加難,但今日再睇東京天氣預測,下星期只有兩日陰天,其他日子放晴都有16-18度,希望會係好既開始。

如果各師兄有乜心得或有乜要注意,希望可以提點一下,謝謝。

回復

註冊會員

我同女朋友剛剛25/11-29/11去左排5日,有4日都抽過百,得1日抽到50,但都冇手帶,好灰,祝師兄你好運!
回復

VIP

帶戶照,睇運氣,40打後就唔好排了,除非你有時間等半日
回復

高級會員

信唔信有旺新人呢回事?
小弟所認識的朋友既朋友,好多第一次排都有份。
祝樓主都係好運
回復