M-Classic

搜索
查看: 6566|回復: 14

有關chrome heart 購買的迷思

中級會員

小弟呢排睇多左chrome heart 野 開始中毒
但係我就唔知香港的價錢大約係幾多 想問下有冇ching知道 其實係歐美國家的專門店買
價錢會唔會較香港平呢? 另外款式方面又會唔會比香港多呢?

回復

Goro's

亞洲國家香港是最平!致於美國就聽朋友講平啲不過款唔多!
回復

中級會員

kl8723 發表於 2013-11-8 03:29
亞洲國家香港是最平!致於美國就聽朋友講平啲不過款唔多!

唔知歐洲又點呢 因為認識唔深 唔知 點介定抵唔抵
回復

Goro's

Normally, in us is the cheapest. I think in Europe should be more pricy then hk.

I was in hk ch last month they have many stocks. Heard that the BJ CH will open soon.

In Japan CH they have more rare items...
回復

6萬

管理員

番茄 發表於 2013-11-9 00:00
唔知歐洲又點呢 因為認識唔深 唔知 點介定抵唔抵

法國約貴香港10%
回復

中級會員

我打算 過幾日係英國睇下 到時影d 相上呢 睇下大家可唔可以幫我參詳下個價錢
回復

6萬

管理員

番茄 發表於 2013-11-10 07:26
我打算 過幾日係英國睇下 到時影d 相上呢 睇下大家可唔可以幫我參詳下個價錢 ...

可以,不過俾d時間我問
回復

VIP

英國貴過法國, selfridges 得好少items, paris sales 比較nice, dover street market 同collette 都有某d款式

回復

中級會員

arsushi1000 發表於 2013-11-10 09:44
英國貴過法國, selfridges 得好少items, paris sales 比較nice, dover street market 同collette 都有某d ...

換言知 ching 唔建議係英國買?
回復

Goro's

香港買一定最平bor,不過而家d強國人一盤盤咁買(唔係一件件),都幾得人驚
回復

中級會員

efmk2004 發表於 2013-11-12 17:08
香港買一定最平bor,不過而家d強國人一盤盤咁買(唔係一件件),都幾得人驚 ...

如果係咁 英國會唔會大機會搵到罕物?
回復

Goro's

番茄 發表於 2013-11-13 06:10
如果係咁 英國會唔會大機會搵到罕物?

呢個唔清楚了,後身中意ch但打份牛工無咩錢,只有入手過card holder同幾件乘lam lam利單品,所以咩研究邊d ch會較罕有。近年玩goro's多,更加少o左留意其他銀牌,個個牌子都玩真係識印銀紙都驚乾唔切。
不過因為木村,上年都有在香港入手藍石手鏈,再次踏足ch先知而家d大6人一盤盤咁買,所以你話就算香港有咩好野都俾大6人立左先,外國買到機會相對大d但貴
回復

VIP

北京年底開 CH,應該會疏散人流,不過貨都可能散埋

樓主想找邊種罕物? 基本上CH有錢就可以訂製,最好訂製so far應該係d staff服務好的地方例如paris,japan or 當然US  不過都要等好耐... 以年計...係個staff肯不肯幫你...好寸

香港都可以訂,不過十問九無,試過問rolex殻要成大半年...香港無做過的款要等US報價再訂再等...

多人買的款式就度度都要爭,除非你係VIP

如果不理價錢只求貨一定日本最多,好似博物館...連最奇怪顏色的皮具都有...台灣都多不過一樣貴...

22k的話世界各地都要訂 度度都只有少量要撞
回復

新手上路

唔知日本買keeper ring list price比香港貴幾多呢?我見好幾間買取店賣13000yen左右

回復

Goro's

hang4789 發表於 2013-11-14 01:01
唔知日本買keeper ring list price比香港貴幾多呢?我見好幾間買取店賣13000yen左右

...

日本買CH普遍退稅後貴香港千幾或以上不過款式就比較多選擇!
回復