M-Classic

搜索
查看: 2960|回復: 10

Goro's 戒指

高級會員

相信各位師兄都有同感Goro's其中一個令人又愛又恨既地方就係好多Items都唔係你有錢就買到, 當然呢個都係佢其中一個吸引之處。
其實好耐之前已經好想入一隻平打或者點金毛戒, 奈何上到本店都係無緣入手。
請問各位師兄有無咩可靠途徑入到goro's戒指呢? 你地又會唔會用其他牌子去代替? First arrow, legends? 最近見到鷲見太朗出品同goro's都好似, 而且手工唔錯, 有師兄入過手嗎?
回復

VIP

我想我不會用其他牌子代替,如果差不多design的話都係等有日可以入到心儀goro's

又或者買其他牌子特有的款式…
回復

高級會員

鍾意GORO'S. 又得閒有時間去下日本, 咪揀GORO'S 囉

其他牌子我又唔會當佢做GORO'S 代替品,  始終各牌子有各特色

FIRST ARROWS , 佢D 箭其實唔錯的, 由其係隻箭戒

legends 淨係睇過, 未入過手, 俾唔到太多意見

至於鷲見, 我多數揀CUSTOM,

其實仲有好多好正銀器品牌, BWL ,CH ,LARRYSMITH, STOPLIGHT CO

選擇太多, 銀兩太少
最緊要自己玩得開心
回復

論壇元老

.....................
回復

VIP

唔同品牌有時想混合用發現有小小難。一係就買風格接近的品牌,一係就慢慢買專心玩一個品牌。手頭鬆就唔使理,個個品牌買一套
回復

Goro's

介指真係最㗇人買,上到去有心儀款又未必有size,就算有人放售, size 又係可遇不可求。
回復

Goro's

"選擇太多, 銀兩太少" ... so true!

The past 2 times in last March and Oct...I saw 平打戒...I guess Ching u have a good chance to get if u go to Goro's Shop ...also check out rakuten...
回復

高級會員

其實我都好同意各位CHING唔會用其他牌子去代替Goro's, 因為每牌子都有佢出色既地方

我之前都入過隻Legend綠松石毛戒, 講真手工唔會差得過Goro's, 特別係佢既唐草真係一絕

曾經見過有隻custom made點金毛戒加金唐草做羽毛骨幹真係好靚, 不過價錢都...

不過最後都係鐘 Goro's, 始終都想入番隻戒指
回復

高級會員

Supreme 發表於 2014-1-19 22:01
"選擇太多, 銀兩太少" ... so true!

The past 2 times in last March and Oct...I saw 平打戒.. ...

我上次去都見到丫, 我諗平打戒應該都幾常見

可惜都係no size...

樂天我驚好多假
回復

高級會員

lamdog123 發表於 2014-1-19 19:04
鍾意GORO'S. 又得閒有時間去下日本, 咪揀GORO'S 囉

其他牌子我又唔會當佢做GORO'S 代替品,  始終各牌子有 ...

最緊要自己玩得開心, 我都覺

林狗兄咁多正野收藏品點會小銀兩丫
回復

高級會員

scw0405 發表於 2014-1-19 21:34
同意,我自己都好鐘情GORO'S,奈何會去日本既機會甚微,

就算會去日本,都難以抽一日半日時間去排.. ...

fa 我之前都有個箭頭吊咀, 個人認為佢既箭頭比goro's更出色
回復