M-Classic

搜索
查看: 3359|回復: 8

全套完美Rollei SL66 + Carl Zeiss 80/2.8 + 大量配件

高級會員

全套Rollei SL66 + Carl Zeiss 80/2.8 (non HFT), HK$10,000
及以下配件:
1) 原廠測光prism :HK$1,300
2) 原廠手柄加快拆 HK$1,000
3) 原廠鏡頭前後蓋(跟機鏡提供)
4) 原廠機身前蓋(跟機鏡提供)
5) New old stock原廠機身後蓋(拆下film back 時用)HK$400
6) 多一個film back連豆腐刀 HK$1,100
7) 原廠UV镜,black rimHK$1,400
8) 原廠天光(sky light) 镜連盒(chrome rim)HK$800
9) 原廠hood (跟機鏡提供)
10) 全新原廠Rollei HD 增光裂像對焦屏(及跟機對焦屏)HK$2500
11) 多一粒快拆。 方便唔用手柄時,有多一粒快拆可以直接mount機身, 唔駛擰螺絲拆下上咗喺手柄嗰粒。HK$600
12) 原廠皮帶 (跟機鏡提供)
13) T-design 訂制皮帶 HK$400
以上全部操作正常,additionalfilm back 有花痕 (85% new) hood (90% new) 外,其它均有95% new 。機身鏡頭無任何花痕,飾皮貼服。鏡頭玻璃原美無花無霉無霞。數月前曾交余師父(余師父喺Leica之前,係Rollei 維修總監)check 機及鏡,評價係新嘅一樣。
買下SL600呢部機械機巔峰之作及搜尋眾多成色完美配件,全因被呢兩位日本師兄毒到,但器材太多,只好割愛。
全套售 HKD18,500
如分件拆售,機(+前蓋)、鏡(+前後蓋)、HoodUV及原廠皮帶將於其它配件出售後才作銷售,分件價格如上。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
回復

高級會員

憶測光頭已售,剩下的全套售 $17,200.
回復

高級會員

Price reduced to $16200 for full set without metering prism.
回復

高級會員

Sky light filter 已售,剩下的全套HKD14,850。
回復

高級會員

機身、鏡頭、增光對焦屏已售。剩下下列配件:

1) 原廠手柄加快拆 $800
2) 原廠機身後蓋(拆下film back 時用)$300
3) additional film back 連豆腐刀 $800
4) 原廠 UV filter $1200
5) 多一粒快拆。 方便唔用手柄時, 有多一粒快拆可以直接mount機身, 唔駛擰螺絲拆下上咗喺手柄嗰粒。$500
回復

高級會員

只剩下原廠 UV filter,98%新, $800 。
回復

高級會員

UV filter now $450.
回復

高級會員

UV filter

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
回復

高級會員

All items sold now. Thx!
回復