M-Classic

搜索
返回列表 發新帖
樓主: arsushi1000

淺談十年 (不日更新)

中級會員

十年人事幾番新。
歲月難擋,年月匆匆而過。幾多的人和事也許已變得面目全非,人心的變改更可能是翻天覆地。不同的人生階段,自然有著不盡相同的追求和優次選擇。現實裡,我們最後還是只好選擇活在當下。
各位同好,能堅持的請繼續走下去吧! 共勉之!

活在當下,享受同感恩,就會繼續堅持野不太幸苦,共勉之  發表於 2016-12-27 14:03
回復

VIP

喜愛一樣野十年絕不容易.
Goros 魅力真係吾係其他後來者話追就追到
回復

中級會員

好文!部分同感!(因為小弟無咁多位大哥咁老手.. 感受不能同日而語)
希望有變差時.. 亦有變好時! 這是一輩子的愛 繼續看下去!
回復

註冊會員

好耐无入来啦,10年,人生有几多个10年。有几多已经被遗忘同放弃,留低葛又剩返咩,里2,3年哥罗葛大环境好厌倦,流返几多过往葛回忆支撑?

咁又唔好咁灰,一日仲有明天,一日都仲可以創造新回憶  發表於 2016-12-27 14:01
回復

註冊會員

赤猿BB 發表於 2016-12-17 11:00
深度好文,支持師兄
一句到尾,無願意俾炒價嘅買家,
就唔會有排隊炒賣嘅賣家,

大佬,好耐冇見!
回復

註冊會員

所以好多老手,排左好多年既前輩都唔玩了,包括日本當地既玩家,覺得哥羅的性質變左,現在排只有失望,有幾多個玩家可以保持初衷!?
始終一個品牌要長期企係一個高地,一直維持佢既原意係好難,因為細界上冇一個品牌好似哥羅咁既銷售手法!?
但我認同一樣野,真正喜歡既同好係唔會咁容易放售手頭上的哥羅,因為背後既心血,時間,堅持係排過既人先會明!

跟毛兄你學野!  發表於 2016-12-28 00:36
都係我部分既心聲,現在我除左皮帶,已經好少帶Goros,但賣是不會賣的。  發表於 2016-12-27 01:16
回復

新手上路

師兄,唔好意思,請問你係?
回復

VIP

排本店最大得著,係學做人。

學識隨緣,學耐性

排本店最怕就係同其他人有左比較之心,無論識與唔識都好

以前資訊比較封閉年代,自己排自己,買到野自己微微笑,又或者最多望下隔離排隊個d 神物流下口水咁。相反依家其實大部分資訊都有系度,只係你有無能力或者個心去打聽,邊樣比較好呢?

呢幾年有排隊的,都會發覺隔離左右戴既配搭同著既衫都係季節性,即係差唔多話你知,早牌鋪頭出左d咩,個個都擺晒上身

本店依家差唔多係行飢餓政策,以前上去係襯配搭,依家大部份人係襯墟,見咩都買。
咁多年來,見過唔少人為左買野消息互相猜疑,攻心計,少則面左左,大則反面收場。

有一班同自己一樣痴線既朋友,就算自己買唔到遇唔到,出來聚會一樣摸得到,一樣開心。
真係朋友,唔會計較點解人地有自己無,無,就再努力試下。真心為朋友高興,自己亦被鼓舞,排隊先有意義。

依家好多人都會話“唉,錯過左入門黃金期,早d入門就好啦”云云…

呢十年來,個人覺得的確有段令一堆人上升非常快,收獲非常多既時期。雖然朝朝代代都有逸事,但當中有段時間真係可以話係群魔亂舞

今日突然想分享一位“乾細佬”既事跡,呢位亦係近代係對岸開始翻起轉賣goro’s 時代的其中一重要人物。至於呢位仁兄點解特別輝煌呢?因為佢發跡早,當年民風仲系頗純情。呢個人剛好搭上一段黃金時期,買得非常多,非常順利。但呢個人背後其實一直都轉賣出去,都賣左好一段時間…

聽落只係一般轉賣例子?非也。
最好笑莫過於當佢有一日覺得販售goro’s越來越多競爭, 佢就轉左去賣另一個牌子,仲認埋祖宗日日爺爺前爺爺後咁叫人,真係見到聽到都打冷震。之後因為要sell野,就大部份時間都話爺爺d products係最好,goro’s都唔係人手做等等。

如果某d仙人都有一大座廟,某d咩大哥都有一大個“一定係真野”牌坊,咁呢位仁兄係本店之個人成績,應該會令好多新手都要上翻幾炷香拜拜。

故事話比我地聽,呢個世界係無公平,苦了一d真心默默努力有心人。

點解今日本店會變成咁?就係多得某d前人種落既因…

如果你都係其中一個有心人,唔好同人比較,記住老話一句,“永遠沒有最好時機”,排左先算罷。
回復

新手上路

深度好文,支持
回復

論壇元老

人地買到唔等於自己買到,實在不必去羨慕.

每次上去都係為自己增加經驗同留下印象比店員.

以前我都有轉賣,今次12月去個轉,第一次無為賣而買.

試過店員知我當日係LAST DAY,肯比我比完錢後再買多個袋.

當下真係有種感激既感覺.

同意CHING提到 依家好多人都會話“唉,錯過左入門黃金期,早d入門就好啦”云云…

我自己就覺得,有去排隊就有希望.就算上去買唔到野/無野岩心水.

下次下下次,總有一次店員會比你買更多.

所以真係非常建議1516唔知去唔去排既CHING,點都要去體驗下.

回復

Goro's

有人辭官歸故里~有人漏夜趕科場~
回復

6萬

管理員

唔知幾時有update,好吊癮
回復