M-Classic

搜索
查看: 3439|回復: 18

1/14-1/20本店遊

新手上路

廢話唔多講,初中嗰陣睇倒木村抽毛就完全迷上咗Goro's。當初仲未有而家咁紅,下金都見過有人只係放五六千。只可惜嗰陣仲細,仙都唔仙吓,所以冇機會入手。
人大咗,開始有少少經濟能力,中國嘅毛玩過,FA又玩過,但Goro's嘅情意結一直都仲喺度。所以由決定去日本嗰刻,就打算每日去排,排到中為止!(都好多謝女朋友肯陪我吹風陪我癲)

13號夜晚落到東京,14號搭九左右去到排隊,嗰陣已經變咗兩個兩個咁排。因為第一次,所以都冇預會中,點知抽192,真係唔中。
之後每日我落去嘅時間都其實差唔多,搭半至搭十一左右到。每日嘅程序就係入隊>等十一點截龍(真係好準時,大家一秒都唔好遲)>攞定passport,等工作人員派人數飛>聽天由命。

之後我就每日去排,每日都……
15 178
16 瞓晏咗冇去倒
17 105
18 定休
19 130

天氣又涷,排咁多日都三位數字其實有啲灰。仲要我22號就早機走,只係得返兩日排,一諗倒就開始灰。連我女朋友20號排緊嗰陣都同我講話不如再排唔倒就上Rinkan睇吓。
就喺我哋心灰意冷之際,前面個哥仔仲要抽中40幾,就更灰,因為我哋覺得應該唔會連中兩個。

點知一撳,係7!唔單止中!仲要係單位數7!
因爲係第一次中,開心得濟,完全唔記得咗聽我哋應該要點做,淨係聽倒First time?同end of the line。於是我哋綁咗手帶,就傻傻哋咁走去隊尾。好彩隊尾有個香港哥仔用廣東話教我哋要點做,如果佢係呢度會員又見倒呢個po,我喺度講返句唔該晒。
咁企返啱位,見倒班義工原來排我哋前面,安頓好晒我就叫女朋友去lawson買啲嘢食同撳錢。
等到一點開舖,每次4個人上本店,平均每組45分鐘。我哋係第三組,大約三點鐘就可以上去。

待續

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
回復

6萬

管理員

恭喜晒,一組45分鐘.....成個世紀咁長!
回復

Goro's

你地當日係咪行左去龍尾等?
回復

新手上路

kaizm 發表於 2017-2-6 21:05
你地當日係咪行左去龍尾等?

係呀 嗰位就係師兄你?
回復

Goro's

應該係我啦~當日我在隊尾~有一對香港情侶7號~我叫佢地行去前面搵工作人員落位

ching 指點左佢買咩正野呀haha  發表於 2017-2-6 22:16
回復

Goro's

恭喜恭喜!咁好耐性,抽足咁多日,比我可能放棄了!皇天不負有心人!
回復

中級會員

恭喜呀,期待入手報告!
回復

新手上路

上到去發現舖頭原來唔大,因為我哋號碼算前,所以毛櫃都有啲嘢睇。有上銀 點金 上金tq 小箭 中本彫 齊鏈,全部都有價錢牌。我仲問吖女係咪有價錢牌就買得,勁失禮。
本來目標係金繩TQ加太角,但諗諗吓我一定會再嚟排,而家買角鏈遲啲又買細角好似會撞咗,所以就決定要太丸。咁TQ就無魚蝦也好,反正上金TQ都好靚。
之後我哋每人要多一隻皮手環,戴到我哋勁痛。戴完之後我問店員可唔可以要多一條毛,佢話no。咁本來諗住算,俾錢。因為一次就可以入齊毛同鏈其實已經好開心。點知我女朋友知我想要多條,平時同日本人講多兩句嘢都驚嘅佢竟然問店員佢自己可唔可以要一條,答案係Yes。咁我同佢就揀多咗條點金,搭多條白色皮繩就俾錢,最後大約係十九萬左右。俾完錢後我哋就參觀吓舖頭,睇吓啲相。

店員見我哋咁有興趣就問我哋邊度嚟,我哋話香港,但係前幾日都bad luck。吖女都話辛苦我哋,今日真係好涷。之後參觀多一陣我哋就落樓了。

收獲總共有上金TQ,點金,太丸,皮手環同條皮繩。
之後嗰日原定計劃係排埋佢,但人係懶嘅,買倒就想休息吓,所以呢次嘅本店之旅就係咁完滿結束了。

P.S 唯一遺憾就係見唔倒金繩石細心羽,因為女朋友鍾意細細粒。嗰日行晒原宿啲買取都冇,唔知有冇師兄知道邊度有?如果有師兄放,價啱我會收!

本帖子中包含更多資源

x
回復

新手上路

kaizm 發表於 2017-2-6 21:19
應該係我啦~當日我在隊尾~有一對香港情侶7號~我叫佢地行去前面搵工作人員落位 ...

真係多謝晒你呀!冇你叫我哋上前嘅話我哋一定傻更更咁排咗隊尾

小意思啦~~  發表於 2017-2-6 23:12
回復

高級會員

恭喜恭喜,一係唔中,一中求得單位數,而且一次已組成到兩毛一鏈
回復

6萬

管理員

shouann 發表於 2017-2-6 23:04
上到去發現舖頭原來唔大,因為我哋號碼算前,所以毛櫃都有啲嘢睇。有上銀 點金 上金tq 小箭 中本彫 齊鏈, ...

嚇死我,以為心羽再現.....我三缺一呀

本帖子中包含更多資源

x
回復

新手上路

十四毛 發表於 2017-2-7 00:42
嚇死我,以為心羽再現.....我三缺一呀

想問吓師兄呢粒係咪好難收㗎?因為我女朋友好想要,但嗰日行晒都冇

唉 原來咁難㗎...  發表於 2017-2-20 23:43
我呢幾粒本店入手,不過都成四年前,而呢四年來應該就只係出過果兩日,係星期二同四。其他炒店我就唔清楚。  發表於 2017-2-8 09:43
回復

中級會員

皇天不負有心人啊!一係唔中 一中就中單位數 排咁多日都抵番哂!! 再次恭喜哂師兄!
回復

新手上路

希望我都可以一次單位數
回復

註冊會員

求師兄借運俾我。上次都係排左手肘號,希望六月可以排到羽毛
回復