M-Classic

搜索
查看: 3574|回復: 13

新人分享2018 3月15至21日

新手上路

其實上年5月已經去過但可惜全炒

3月14日
夜機出發東京

3月15日
朝早5點半到成田,食完個早餐就出發原宿向goros出發。
十點半到達進入隊列,十一點開始派飛,今次竟然咩都無問就咁比左飛我(passport當然有亮出),
今日派飛連2女都唔見,全由義工派發。第一日個number係67唔使諗都知可以講bye bye ,同二女講左句byebye就走左。

3月16日
同樣都係十點半進入隊列,
今日派飛終於見到二女,二女見我身上咩都無.問我係唔係第一次來,我話上年來過但上唔到,二女留下一句‘good luck ’
可惜既係今日都係失敗8x 都講左句再見就走左

3月17日
都無問題,可惜都係無運163,我個時真係眼都突埋,心諗可以再黑D喎,都係say goodbye然後離開。

3月18日
今日星期日明顯多左人,其實今日無諗住排,但見個頭開得咁好無奶油唔繼續。。。。
派飛既時候係遠處唔見二女只見保安同義工已經心知不妙,再加上前面已經有兩件被請走,應該都係凍過水。
如我所料義工問我識唔識日文,講左唔識然後就請走我了。

3月19日
無事但都係一百一十幾 ,二女當時已經認得我,我抽唔中既時候,見到佢都苦笑。
因為聽日就係最後一日,所以係呢個時候我都遇左今個旅程將會以失敗告終。。。。。。。。。

3月20日
今日好凍,仲要落住雨。
派飛都無問題,去到我抽既時候,我諗住按個number 就走。。。。。
今次我按完之後望住部iPad 呆左兩秒

然後聽到二女講congratulation!!
今日抽到既number66。我呆左望住佢問ok? 佢答:yes!
然後同佢講今日係我last day抽goros ,二女:this is your luck day
帶上手帶,去反後面等。
頭個四個好快就落左樓,第五個搞左好耐先至落反樓,等到差D變雪條。
到1:45分終於上到去
實在太緊張上到去幾時候可以型容為I have no idea what the fuck I’m doing.
見到上金tq二話不說問可唔可以(利申:好中意上金TQ同金繩TQ)
kan son點頭放左係桌上
再問可唔可以要太角,他表示next time,
然後望下左邊見到有個細巾著要埋,兩樣115000未計稅。
離開前同二女吹左一陣,然後係門口take個photo
係最後走既時候同二女握左一下手講左句下年見就離開了

題外話3月21日個時
西山徹老婆開既Descendant有新release 去左抽籤,
我諗我都係黑到傻抽到125都可以真係世界級,
叧外當日仲遇到好似唔知30年定40年一遇既三月雪
係中目黑欣賞左一陣雪櫻就走左
3月22日

回港
排左十一次第十一次終於上到

另外有個問題,現在的tq是不是新版和舊版混着賣的?因為見FB的兩位Ching 5月排出既上金tq都係藍色而唔係綠色

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x
回復

高級會員

恭喜哂師兄! 從文章中睇得出師兄對自排的堅持!!! 好戥您開心, 可以親身從本店入得心頭好!!!

之前都有師兄分享新版tq 換上 Tiffany blue 顏色, 而且松石都帶有少少紋路

http://mclassic.com.hk/forum.php ... 7998&extra=page%3D1

另外巾著呢, 如果師兄想換concho , 可以試下即場問的, 可以即時換上新concho

回復

中級會員

恭喜晒,我最近都上去買左金頂TQ,下次有帶野上去就會多d buffer買野!
回復

註冊會員

恭喜師兄入手心頭好 睇得出你好有恆心
回復

高級會員

新TQ有石紋幾靚,恭喜師兄
回復

高級會員

恭喜恭喜
回復

註冊會員

Congrats, number 6 is awesome.
回復

高級會員

苦盡甘來,呢個旅程第6日抽,中6號,恭喜晒。
回復

新手上路

Applegoogle 發表於 2018-5-11 14:19
恭喜哂師兄! 從文章中睇得出師兄對自排的堅持!!! 好戥您開心, 可以親身從本店入得心頭好!!!

之前都有師兄 ...

當時2女有問我換concho,但我話用住先
回復

中級會員

個人覺得新版tq仲靚
啡色巾著配綠珠亦都好襯
恭喜晒!
回復

高級會員

新版tq真係好獨特,,有少少紋理
回復

註冊會員

終於上到去,弓起樓主!
回復

新手上路

恭喜恭喜!
正正係抽極都無,估佢唔到又抽到嗰下好正!
回復

中級會員

恭喜樓主最後一日終於上到去, 總算不狂此行
回復