請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

M-Classic

搜索
查看: 7725|回復: 17

字體大小

論壇元老

可否將default字體加大d,字細看得比較累, thanks
回復

管理員

如大部分人有這個問題, 我們會把它修正
回復

1萬

論壇元老

我用CHROME BROWSER 可以自己加大縮少
按住CTRL 個掣,再LOOK 下MOUSE 個WHEEL 就可以放大縮細!!
師兄可以試下
我唔知IE 同埋SAFARI 得唔得,用左CHROME 後,已經冇再用IE 同SAFARI!
回復

論壇元老

Jeansky 發表於 2013-8-14 20:45
我用CHROME BROWSER 可以自己加大縮少
按住CTRL 個掣,再LOOK 下MOUSE 個WHEEL 就可以放大縮細!!
師兄可 ...

我都用Chrome的,Mac機唔得,可能有其他按法,不過經常要按都有小小小小麻煩。不過admin話如果有其他人提出,都可以改,請大家留下意見,如果大家無意見我也不敢要求了。
回復

1萬

論壇元老

grandetech 發表於 2013-8-14 20:58
我都用Chrome的,Mac機唔得,可能有其他按法,不過經常要按都有小小小小麻煩。不過admin話如果有其他人提 ...

你Mac 試下個花花key ,mac 好似個粒同window ctrl key 一樣function
再唔得試下fn key
回復

1萬

超級版主

grandetech 發表於 2013-8-14 20:58
我都用Chrome的,Mac機唔得,可能有其他按法,不過經常要按都有小小小小麻煩。不過admin話如果有其他人提 ...

in chrome (mac), press command and + together to make the font larger. command and - to make it smaller.

i also think the default font is a bit too small. but i can adjust it with my own browser. so either way is find for me
回復

論壇元老

Jeansky 發表於 2013-8-14 21:09
你Mac 試下個花花key ,mac 好似個粒同window ctrl key 一樣function
再唔得試下fn key

thanks sky兄 and Jason 版主, it works.
回復

管理員

grandetech 發表於 2013-8-14 21:29
thanks sky兄 and Jason 版主, it works.

手機版重開可能解決grand兄的問題, 請再試試
回復

論壇元老

雖然唔係好明,但感謝admin對我的個人問題關注,現在以上面兩位師兄方法解決住先,唔該晒!
回復

管理員

grandetech 發表於 2013-8-15 22:47
雖然唔係好明,但感謝admin對我的個人問題關注,現在以上面兩位師兄方法解決住先,唔該晒!

嘗試在手機上入手機版看看, 字體應該大了點, 希望有幫助
回復

論壇元老

admin 發表於 2013-8-16 02:14
嘗試在手機上入手機版看看, 字體應該大了點, 希望有幫助

那就非常好了,雖然我比較少用手機上forum,無論如何,感激感激!
回復

論壇元老

Mac OSX同時按"COMMAND"及"+"或"-"就可以了。
Life is about courage and going into the unknown
回復

管理員

我們已把首頁的字體大小稍為放大,但因考慮到如字體放太大會影響到首頁4格的觀感, 所以只放大了少許,
如日後情況許可將會再作修改, 謝謝!
回復

論壇元老

admin 發表於 2013-9-26 19:25
我們已把首頁的字體大小稍為放大,但因考慮到如字體放太大會影響到首頁4格的觀感, 所以只放大了少許,
如日後 ...

感激admin努力改善此網,精益求精!

其實唔系想人比人,不過KFC 同 DC空 系仍然舒服好多下,admin可以參考一下,特別landscape貼圖方面,當然一時好難做gum多嘢,慢慢來吧,無意催趕的。
回復

管理員

grandetech 發表於 2013-9-26 19:48
感激admin努力改善此網,精益求精!

其實唔系想人比人,不過KFC 同 DC空 系仍然舒服好多下,admin可以參 ...

短短三星期,我們再次升級上新系統,証明我們從未對大家的意見鬆懈。在新系統的支援下,我們再次把字體放大,更把以往所有IE8不兼容的問題解決,二手區加入廣告頭像圖片,手機直接支援發圖,希望這次重大變更令閣下滿意。
回復

論壇元老

不是很滿意。。。。。。只是好很滿意!!

唔洗再按command+了,其他更新譬如頭像更是一流,感謝關注用戶意見and your efforts.
回復

管理員

grandetech 發表於 2013-10-13 02:10
不是很滿意。。。。。。只是好很滿意!!

唔洗再按command+了,其他更新譬如頭像更是一流,感謝 ...

還有地方我們再需要微調,多謝閣下一直以來的包容!
回復

論壇元老

超級的讚!
回復